WhatsApp

WhatsApp пребори конкуренцията на Skype

Мобилното приложение WhatsApp пребори конкуренцията на популярния месинджър Skype, само за една година по броя на гласовите повиквания. Ежедневно потребителите на софтуера извършват общо сто милиона повиквания или иначе казано 1100 повиквания за 1 секунда. Това стана ясно от публикуваната статистика на разработчиците.

NextWeb отбелязаха, че само за година ползвателите на приложението WhatsApp са надвишили един милиард души, докато аудиторията на Skype е едва триста милиона. Собствениците на мобилния софтуер са горди с продукта си и споделят радостта си от това, че са били полезни на толкова много хора от различни точки на света.

Създателите на WhatsApp се стремят към повишаване на качеството на програмата и скоро можем да очакваме още нови функции и изненади, които със сигурност ще доведат до още нови потребители. Само можем да гадаем каква ще бъде потребителската маса, след една година, но със сигурност тя ще набъбне още много.

Новото изследване проведено от Similar Web, твърди че WhatsApp е най-известният месинджър сред ползвателите на мобилни устройства работещи под операционната система Android. Само преди няколко месеца разработчиците въведоха пълно криптиране на комуникацията, което допълнително стимулира хората да използват програмата за съобщения и обаждания.

Популярността на приложението не е никак малка и в България, където притежателите на смартфони разменят съобщения посредством софтуера. Той е лесен и удобен за използване, като дори не изисква от вас да имате някакви специални познания или компютърна грамотност. Точно това са и причините за голямата известност на WhatsApp в наши дни.

В обобщение

Естествено, от Skype се очаква да излезе с нещо ново и съблазнително, за да върне челните си позиции сред месинджър програмите. Каква ще бъде реакцията, само времето ще го покаже. Ясно е, че ни очакват още много нови неща при мобилния софтуер и ние със сигурност ще ги отбележим в нашия сайт, тъй че не пропускайте да ни посетите отново при първа възможност.