Maxcart пренася физическите магазини в интернет пространството

Стартиращата компания Maxcart предлага нов софтуер, който да помага на малкия и средния бизнес. Младите предприемачи са се постарали да помогнат за обединението на офлайн и онлайн бизнеса, което цели повишаване на продажбите и улеснение за всички клиенти.

Софтуерът на Maxcart е ориентиран към бизнес среди, с до пет обекта. Според един от създателите – Здравко Генчев, до този момент съществуват продукти, които са в полза само на големите компании, а малкият бизнес е оставен на заден план. Именно поради тази причина е измислен Maxcart, който ще помага на по-малките търговци да пренесат бизнеса си онлайн.

Maxcart синтезира и синхронизира пълната информация за продажбите и сметките на даден търговец. Всеки собственик на физически магазин може да влезе в системата и буквално за минути да създаде сайт, в който да постави стоката си и да започне да я продава. Потребителите могат да стартират с безплатно демо на програмата, за да преценят нейната ефективност.

Новият софтуер позволява на търговците да създадат Facebook магазин във фен страницата на Maxcart. Тази допълнителна екстра е много ценна, защото значително повишава възможността за продажби чрез употреба на най-голямата социална мрежа в световен мащаб.

Редом с всичко това, представителите на бизнеса могат да свържат цялата си апаратура със софтуера. Ако инсталирате мобилното приложение на Maxcart, то вие може да добавите отчети от касата, скенера за баркода и всякаква друга техника. Така контролирате нещата директно от компютъра си и спестявате доста време за посещение на различните обекти.

Авторите на новия бизнес софтуер споделят, че до момента Maxcart се използва от триста потребители управляващи между един и четири обекта. Голяма част от тях обаче ползват демо версията, а други са закупили сравнително малък пакет от услуги. Предприемачите добавят, че продуктът им е подходящ за собственици на магазини за бижута, техника, дрехи  и други. Те приканват всички, които искат да обединят офлайн и онлайн бизнеса си да закупят софтуера.