LibreOffice предложи платен облачен абонамент

Популярният офис пакет LibreOffice ще предложи на потребителите платен облачен абонамент. Тази новина дойде от компаниите Collabora Productivity и ownCloud. По този начин клиентите ще получат възможността за споделено редактиране на документи, презентации и електронни таблици, което представлява едно изключително удобство.

Онлайн решението е достъпно под името Collabora Online for ownCloud Enterprise и струва приблизително 1200 долара. Изключителният елемент за синхронизиране и споделяне на файлове ще спомогне за по-доброто представяне на различните фирми в световен мащаб.

Няма спор, че този софтуер с отворен код се превръща в един от най-желаните сред потребителите, заради множеството функции и удобства, които им предоставя. Новината за продукта бързо стигна до корпоративните представители и последните веднага се поинтересуваха от новата опция за облачен абонамент.

В софтуерните среди се заговори, че именно LibreOffice е реалната алтернатива на Microsoft Office online и Google Docs. Онлайн приложението включва: текстов редактор, програма за електронни таблици и възможност за лесно създаване на презентации в реално време. Всичко, което ви трябва е компютър и интернет връзка, за да постигнете добри резултати.

Уеб интерфейсът на платформата е базиран на JavaScript и HTML5. За съжаление обаче не всички функции от офлайн версията са налични към актуалния момент. Въпреки този малък минус това си остава един безценен инструмент за всеки, който иска да движи бизнеса си през интернет, като пише документи, вкарва информация в таблици и презентира продуктите си.

Софтуерът позволява още експорт на PDF документи с цифров подпис и куп други възможности, които ще видите ако използвате офлайн или онлайн версията. Интерфейсът е максимално опростен като Вие разполагате с богат набор от помагала, шрифтове, графики и така нататък.

Предстои да видим какъв ще бъде интересът от страна на корпоративните потребители спрямо облачната версия на LibreOffice, но със сигурност той няма да липсва въпреки леко завишената цена от почти 2000 лева. Очаквайте още новини по темата, само в нашия специализиран блог.