HD-TVI камери – нова технология за аналогово HD видеонаблюдени

Дори да навлизаме в цифровата епоха, аналоговата технология за видеонаблюдение не спира иновациите си. Освен HD-SDI и HD-CVI (вградена технология на Dahua), днес производителите на камери Hikvision и други производители обявяват пускането на HD-TVI камери. HD-TVI означава високотехнологичен транспортен видео интерфейс, HD-TVI се основава на традиционния коаксиален кабел за видео и предаване на данни, поддържа не само 720P / 1080P видео сигнал, но и аудио сигнал за данни на дълги разстояния до 500 метра. 

Понастоящем има около 100 милиона коаксиални кабела за връзка с аналогови камери. През следващите 3-5 години те ще бъдат заменени с камери с висока разделителна способност. Някои потребители обаче започват да се притесняват, че трябва да се пренасочат, да инсталират отново или да добавят нови мрежови устройства за надстройване. Тази група потребители предпочитат икономичното и лесно решение за надстройване на съществуващата система, вместо да приемат IP камерата. В този контекст се появиха технологиите HD-SDI и HD-TVI. 

Сред настоящите HD решения, разстоянието на предаване, съвместимост и цена са винаги проблеми както за производителите, така и за потребителите. В този контекст технологията HD-TVI като чисто ново аналогово HD решение се появява на пазара. Като цяло, технологията HD-TVI може да осигури по-икономично, по-лесно за инсталиране и използване решение за аналогова система за наблюдение с висока разделителна способност. 

HD-TVI може да преобразува цифровия сигнал в аналогов сигнал за разширяване на предавателното си разстояние, намаляване на общите разходи, намаляване на общото видео пространство за съхранение. Чрез коаксиален кабел разстоянието за предаване на видео може да достигне до 300 ~ 500 метра без очевидна загуба на видео качество. В допълнение, HD-TVI може да предава CVBS 75Ohm аналогов видео сигнал с разделителна способност 720P и 1080P при 30fps, които са трудни задачи за приемане на други HD коаксиални решения. Просто заменяйки съществуващата аналогова камера и DVR с най-новите HD-TVI камери и DVR, потребителите могат да обновят своята система за видеонаблюдение на съвсем нова 1080P HD система, което не изисква допълнителни инсталационни знания и разходи. 

-Аналогово HD високо качество на видеото 720P / 1080P резолюция 

-Предава видео и аудио сигнал и сигнал за данни през коаксиален кабел 

-Няма загуба на качество и забавяне при HD видео предаване 

-Впечатляваща способност за предаване на дълги разстояния 

-Лесно е да надстроите съществуващата аналогова система на HD система

В обобщение, предимството на HD-TVI видеонабледение в сравнение с аналогово е: 

-HD разделителна способност на 720P / 1080P при 25 / 30fps 

-Предаване на дълги разстояния за HD видео 

-Няма загуба на качеството на видеото и забавяне на предаването

Вашият коментар