ASUS ROG GX800 най-мощният лаптоп за игри

В тазгодишното компютърно изложение Computex от ASUS представиха новия геймърки лаптоп ASUS ROG GX800. Машината използва процесор Intel Core i7-6820HK, 64 GB RAM и две видео карти –  NVIDIA GeForce GTX 980. Именно конфигурацията превръща този малък „звяр“ в най-мощният гейминг лаптоп в световен мащаб до този момент.

Екранът на GX800 е 17.3 инча с Ultra HD (3840×2160). На него геймърите могат да изкарат незабравими минути с любимите си игри. Изображенията са повече от качествени, което носи наслада за всички любители на 3D пуцалките, спортните заглавия и приключенските игри.

Недостатък на лаптопа е, че изглежда доста голям и дори на моменти груб. Размерите му са нормални спрямо хардуера, който се намира вътре в него. И въпреки всичко пригответе се да го носите навсякъде с вас, ако искате да се забавлявате максимално с новите игри на пазара.

Едно от нещата, които правят още по-добро впечатление на геймърските среди е издръжливата механична клавиатура. По нея съвсем спокойно може да потите пръстите си водейки битки с лошите чудовища познати от екшъните. Дори да се раздадете напълно, то това няма да счупи клавишите и те ще останат здрави и готови за нови подвизи.

Производителите от ASUS са избрали устойчива шест клетъчна батерия с капацитет 93Wh. Тя ще ви даде възможност да играете с часове, без да падне и да ви остави на най-важното ниво.
Допълнително разполагате с  1 жак за слушалки, 1 жак за микрофон, 2 USB 3.1 порта, 3 USB 3.0 порта, 1 HDMI порт и 1 четец на SD карти. Не е забравена и вече задължителната DVD записвачка, с която да печете на дискове новите заглавия от геймърския свят.

Спокойно можем да твърдим, че избирайки ASUS ROG GX800 вие превръщате лаптопа си в мощна станция за игри. Разбира се, ще очакваме отговора на основните конкуренти, но до този момент този модел остава най-силната гейминг машина в световен мащаб.