SEO трикове

5 полезни трика при SEO оптимизация

Ако искате да оптимизирате сайта си, така че той да бъде забелязан от Google и останалите търсачки, то се нуждаете от няколко полезни трика, които да използвате най-рационално. Разбира се, процесът по оптимизация на сайтове не е никак лесен и изисква от вас предварителна подготовка, която включва възможността да добавяте сайтове в социални мрежи, да пишете тематични статии, да пускате линкове в директории и така нататък.

Трик 1 – при положение, че желаете да получите добра посещаемост на вашия сайт, комбинирайте различни подходи. В началото може да „събмитнете“ сайта в десетки директории като добавяте не повече от 3 – 4 линка дневно. След като натрупате поне 20 линка, то започнете да пишете статии свързани с тематиката ви. Последните може да публикувате в т.нар. директории за статии, които могат да бъдат платени или безплатни.

Веднага щом имате готови публикации е желателно да ги разпространите в социалните мрежи – Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram и прочие. Така статиите ще бъдат забелязани от повече хора, които да гласуват за вас и да ги пуснат в собствените си страници. Този подход със сигурност ще ви донесе трафик, а колко зависи от времето, което отделяте за работа.

Трик 2 – направете отлична On page оптимизация. Вътрешните страници трябва да бъдат правилно структурирани и да имат богато съдържание. В тях е нужно да използвате първостепенни и второстепенни ключови думи, по които искате да се класирате в търсещите машини. Естествено, не бива да се прекалява, като разумен вариант е употребата на синоними.

Авторските снимки и видео клипове се толерират от Google и останалите търсачки. Ако редовно добавяте качествено съдържание включващо: чист текст, графики, изображения и видео, то няма как да не бъдете забелязани от ботовете на търсачките.

Трик 3 – правете МЕТА заглавия и описания. В заглавието „Title” слагайте ключовата си дума, за която се борите. Описанието трябва да бъде сбито, но да говори много за това, което хората ще намерят, когато посетят уебсайта ви.

В случай, че използвате готови CMS системи, може да прибавите SEO плъгин от сорта на „All in one SEO pack“, където да поставите заглавия, описания и ключови думи. Не пренебрегвайте и етикетите „TAGS“, за да дадете подробно описание на съдържанието си.

Трик 4 – заложете на бранд. Ако имате собствена марка, то правете вътрешни и външни линкове за нея. При off page оптимизацията и линк билдинга се избягва прекомерната употреба на ключови думи водещи до страниците ви. Вие имате уникална марка, към която може да слагате линкове. Този процес трае повече време и не е желателно да правите по 50 линка на ден, защото рискувате да бъде наказани от търсачките.

Всеки бранд е автентичен и класирането по него ще доведе посетители, особено ако правите и офлайн реклама. Редом с уебсайта, който правите може да рекламирате посредством печатни материали от сорта на визитки, флаери, брошури или каталози.

Трик 5 – пишете статии за хората, а не само за търсачките. Голяма грешка ще бъде ако постоянно се стремите публикациите да се харесат на Google. Важно е една статия да съдържа полезна информация за крайния потребител, която той да възприеме лесно и евентуално да сподели с приятели, близки и роднини.