5 полезни съвета за реклама във Фейсбук

Един от начините да рекламирате ваш сайт и/или бизнес в интернет, е платената реклама. В много случаи тя носи таргетиран трафик, който може да обърне в продажби на продукт или услуга. Мощен източник за онлайн реклама е социалната мрежа Facebook, която ви позволява да презентирате дейността си на милиони потребители в България и други точки на света.

Разбира се, за да имате успех с рекламата във Фейсбук, трябва да имате поне базови разбирания по маркетинг. Не е достатъчно да напишете някакъв кратък текст и да прибавите картинка. Ето защо ще ви дадем пет полезни съвета, с чиято помощ ще рекламирате в социалната мрежа. Но, за да не ви държим повече в напрежение, преминаваме по същество.

Планирайте предварително вашата Facebook реклама

Преди да стартирате рекламна кампания във Фейсбук, трябва да си поставите конкретни цели. В началото е нужно да изберете вида на рекламата: на публикация, на страница или на сайт, а след това да си отговорите на няколко прости, но важни въпроса.

Едни имат за цел да получат повече харесвания на даден пост, други се интересуват от привличане на нови фенове към Facebook страница, а трети желаят повече трафик към сайта си.

Използвайте висококачествено съдържание

За да има ефект вашата реклама, е необходимо да заложите на висококачествено съдържание. Ако нямате опит в онлайн маркетинга, може да потърсите съдействието на специалист или да се насочите към копирайтър, който да напише вашия пост или статия. Не е достатъчно да вкарате някакъв кратък текст с картинка, и да очаквате, че ще се случат чудеса.

Определете аудиторията си

Фейсбук рекламата ви дава възможност да стигнете до различни целеви групи. За целта е добре да знаете какви хора посещават сайта ви. Следете за показателите: пол, възраст и социално положение. По този начин ще можете да насочите постовете и статиите към тях.

Така например, ако сайта се посещава от тийнейджъри вашата реклама, ще трябва да е по-весела и забавна. В случай, че възрастните хора са вашия таргет, тогава рекламата ще бъде по-консервативна. Това е от водещо значение за реализацията на поставените цели.

Комуникацията – силното оръжие

Ако сте събрали много фенове във вашата Facebook страница, е добре да комуникирате с тях. Освен че ще им пускате интересни постове, ще трябва да говорите с тях. Запознайте се с привържениците си и им дайте, това което очакват. Онлайн разговорите ще ви помогнат да избистрите политиката на дейността ви и да получите резултатите, към които се стремите.

Тук обаче е нужно да напишем, че комуникацията с фенове или клиенти, не бива да се преобръща в агресивно предлагане на продукт или услуга. Да, вие може да споменете, че предлагате нов шампоан, но това не значи, че трябва да го продадете на всяка цена.

Поддръжка на реклами във Фейсбук

Разнообразявайте рекламите си. Не бива да използвате едни и същи слова и послания. В случай, че не можете да се справите сами, то не се колебайте да потърсите съдействие от специалист по онлайн маркетинг. Да, наистина това е една допълнителна инвестиция, но си помислете за възможността да възвърнете парите си, и да излезете на печалба.

 

Вашият коментар