5 неща, които да избегнете в корицата на Facebook бизнес страница

Facebook има правила, които трябва да спазвате, когато правите бизнес страница. В следващите редове ще споменем пет ненужни неща в страниците ви. Идеята е да не правите лошо впечатление на потребителите и да се представите със съответния професионализъм.

1 – Не е нужно да използвате повече от 20% чист текст от общия размер на снимката, която се каните да сложите в корицата. Специалистите съветват да заложите на размер 850х315 px. Той е напълно достатъчен, за да реализирате идеите си.

2 – Не прекалявайте с призоваващи към покупка надписи. Честа грешка, която търговците допускат е да пишат навсякъде „Купи от този сайт“, „Поръчай продукта сега“ или „Супер намаление“ и други подобни неща.

3 – Ако в меню „About” се съдържа информацията за вашия сайт и електронна поща, то няма смисъл да я публикувате на други места, защото това ще заприлича на СПАМ.

4- Избягвайте да слагате стрелки, които насочват потребителите към LIKE или SHARE бутоните. Това е вредна практика, която не се толерира от Facebook, а също и от посетителите на страницата. По този начин може да си навредите, което няма да е добре за вас.

5 – Всячески избягвайте да поставяте снимки призоваващи към насилие, расова дискриминация или секс, тъй като тези изображения са в разрез с правилата на социалната мрежа и ще ви донесат куп негативи.

Разбира се, тук ще прибавим и още един малък съвет, който се отнася до призоваването за харесване и споделяне на страницата. Не е нужно постоянно да натяквате на потребителя, че трябва да натисне „Like” бутон, защото той само ще реши дали да го направи.

В заключение

Ако следвате горе написаните съвети, то вие ще получите максимално ефективна страница, която ще бъде съобразена с правилата и изискванията на собствениците. Естествено, ако вложите необходимите усилия, няма кой да ви попречи да съберете голяма фенска маса интересуваща се от вашите стоки и/или услуги.