ключови думи

Полезни съвети за оптимизация на сайт по ключова дума

Много фирми и организации желаят да оптимизират сайтовете си по ключова дума. Това най-често става с търговска цел, тъй като потребителите търсят в Google именно използвайки различни фрази. Разбира се, тук трябва да се знае, че многото линкове с един и същ анкор текст могат да предизвикат наказание от търсачките, тъй че бъдете внимателни.

Ако например сте собственик на траурна агенция и искате да направите оптимизация на сайт или блог по дума погребение, то може да я включите в няколко линка, но това не значи, че трябва да присъства постоянно. Търсете синоними, използвайте фрази като погребение в София, погребение цени, погребение от (фирмата ви) и така нататък.

От голямо значение е основната ключова дума „Погребение“ да присъства в сайта ви. Добре е тя да съществува на главната страница и в някоя от подстраниците. И тук не бива да се самозабравяйте, защото това крие опасности. Поставете думата на 3 – 4 места в статиите ви, което е напълно достатъчно тя да стане видима за търсещите машини.

Външната оптимизация също трябва да бъде прецизна. Достатъчно е да направите 6 – 7 линка за 2 седмици с основната ключова дума, а след това да създадете връзки към бранда (името на сайта). Вижте как се движи сайта в класирането и разнообразявайте линковете, за да не станете съмнителни за Google или друга търсачка.

В примера, който сме дали по-горе с думата погребение става ясно, че тя се използва умерено, колкото да бъде прихваната от ботовете на търсачките. Ако не ни послушате и направите повече линкове с посочения анкор текст, то рискувате сайта ви да отиде на много задни позиции и дори сайта да получи наказание, от което трудно може да излезете.

Е надяваме се, че сме били полезни с нашата статия за оптимизация на сайт по ключови думи и очаквайте още практични съвети в следващите ни публикации посветени на SEO оптимизацията на сайтовете ви.

Вашият коментар