Фейсбук реклама

Пет съвета за реклама на малък бизнес във Фейсбук

В наши дни, множеството потребители на най-известната социална мрежа Фейсбук, търсят различни продукти и марки. Ето защо, представителите на малкия бизнес не трябва да подценяват възможността за онлайн реклама, която да достигне до голяма маса хора. Представяме ви пет съвета, които ще ви помогнат да промотирате стоки и/или услуги в популярната социална платформа.

  1. Направете фирмена страница. Тя се различава от обикновения профил, по това, че е предназначена за разпространение на дейността ви. Чрез Фейсбук страниците, вие се свързвате с различни потребители и им презентирате вашите продукти. Използвайте фирменото лого за главна снимка на страницата, за да демонстрирате бранда си. Не забравяйте да посочите адреси за обратна връзка с фирмата ви.
  1. Споделете информация. Само страница във Фейсбук не е достатъчно, защото тя ще бъде статична и никой няма да я види. Ако искате да привлечете интерес към вас, то споделяйте снимки на продукти, видеоклипове и полезни статии за потребителите. Съдържанието ще стигне до мнозина и те могат да го покажат на техни близки и приятели. Разбира се, внимавайте какво споделяте, тъй като то може и да не се хареса на хората. За целта наемете маркетингов специалист, който да изготви стратегия.
  1. Набор на харесвания и нови контакти. В началото може да поканите ваши приятели да харесат страницата ви. Помолете колеги и служители да направят същото, за да създадете добър списък с хора, които ще бъдат активни читатели. Естествено, трябва да рекламирате Фейсбук страницата и във вашия фирмен уебсайт.
  1. Ангажирайте феновете си. Направете, така че почитателите ви да търсят новото във вашия бизнес. Пускайте им промоции, нови стоки, реклами и всичко, което може да им бъде от полза. Обновявайте състоянията си и мислете как да угодите на голямата аудитория, която ви следва. Насочете усилията си към различните полове. Поднасяйте любопитна информация за мъже и жени.
  1. Не пренебрегвайте платената реклама във Фейсбук. Рекламните карета се появяват в полето за новини, което се вижда от всички посетители на страницата ви. Социалната мрежа разполага с инструменти за анализ на рекламите, а това ще ви помогне да прецените кой е правилният подход за вас.