Пет приложения за Android, които трябва да притежавате

Ако имате мобилно устройство, което работи под операционната система Android, то със сигурност трябва да притежавате няколко специални приложения, с чиято помощ ще превърнете работата с вашия смартфон или таблет в песен.

Много от вас качват най-различни апликации и програмки, за да се забавляват, но не знаят, че има сериозни приложения, които биха били изключително полезни за работата с устройството. Представяме ви пет от най-добрите приложения за Андроид, които може да имате безплатно.

1 – Сложете край на платените приложения с Google Opinion Rewards

Тази безплатна апликация ви позволява да извършвате проучвания, които се изплащат в кредити. С последните може да си купите всяко едно приложение от Play Store. Хубавото е, че не ви се налага да имате някакви специални познания. Всичко е кристално ясно и ще се ориентирате веднага, щом инсталирате Google Opinion Rewards на мобилния си апарат.

2 – Точната прогноза за времето идва с Dark Sky

В случай, че искате да разберете точната прогноза за времето, то не се колебайте да изтеглите безплатното приложение за Android – Dark Sky. Тази апликация е базирана на GPS, за да ви съобщи какво ще бъде времето там, където се намирате към актуалния момент. Най-хубавото е, че можете да разберете дали ще вали буквално минути преди активността на облаците. Освен това ще разберете колко време ще продължат валежите и други важни подробности.

3 – BGmaps, за да се ориентирате по-бързо в България

BGmaps е безплатно приложение за българските потребители на операционната система Android. Тази апликация ви позволява да се ориентирате лесно, където и да се намирате в страната. С нейна помощ ще намерите всички улици, булеварди и адреси, без да се налага да питате хората. Както се казва „с питане до Америка се стига“, а с BGmaps и още по-надалече.

4 – Защитете смартфона си с приложението Lookout

Говорейки за полезен софтуер и приложения за Android, не можем да подминем безплатната апликация Lookout, която следи за наличието на зловреден код в мобилното ви устройство. С апликацията можете да намерите откраднато или загубено устройство, както и да направите архив на данните си. Това е едно от най-полезните и ефективни приложения за Андроид.

5 – Wikidroid за тези, които търсят свежа информация

Главната роля на това приложение е да ви предостави достъп до всички статии в Wikipedia, като ги направи по-лесни за четене и съобразени с дисплея на мобилното ви устройство. С няколко натискания ще откриете публикацията, от която се нуждаете, а за по взискателните потребители е достъпно и гласово търсене, което допълнително облекчава процедурата. Wikipedia ще бъде във вашия смартфон или таблет с безплатната апликация Wikidroid.

В обобщение

По-горе дадохме пет идеи за приложения на Android, които трябва да притежавате. Разбира се, нарочно не поставихме в класацията стандартните Facebook, Youtube, Skype, Viber и прочие, тъй като се предполага, че вече ги имате и използвате. Главната ни цел беше да предоставим информация за интересни и полезни апликации, които може би не сте изпробвали до момента.

Ако сте харесали нашата статия, ще ви помолим да я споделите с приятелите си във Фейбук, за да стигне тя до възможно най-много хора. Благодарим ви и се надяваме да сме били полезни.

 

Вашият коментар