sonyxperia

Новият смартфон Xperia E5 на пазара в края на юни

Sony пуска нов бюджетен смартфон Sony Xperia e5 с 5 инчов 720p дисплей. Цената на смартфона ще бъде €199, което значи, че ще е достъпен за повечето потребители. Мобилното устройство има богат набор от функции създаващи удобства за ползвателите.

На тазгодишната компютърна изложба Computex 2016 новините за смартфоните остават малко на заден план. Точно поради тази причина бе направен и тих анонс на Xperia E5, който няма претенциите да се бори за висш и дори среден клас. Въпреки всичко заради цената на телефона, той със сигурност ще се радва на добри продажби и голям интерес.

Бюджетният смартфон ще използва SoC платформа – Mediatek MTK6735 и 1.5GB рам памет. Устройството разполага с вградена флаш памет 16GB, която може да се разшири чрез MicroSD слот. Апаратът притежава 5-инчов екран с разделителна способност 1280х720.

Камерата на Sony Xperia E5 е оборудвана с 13 мегапиксселов сензор и светодиодна светкавица. Операционната система на технологията е Andrioid 6.0 Marshmallow. Телефонът работи с две сим карти и има в наличие NFC адаптер.

Батерията на мобилното устройство е с капацитет 2700 mAh и според производителите ще издържа близо две денонощия работа. Според официално изнесената информация смартфонът ще се появи на пазара в края на месец юни. Апаратът ще бъде представен на няколко места в Европа, но все още не се знае дали ще се появи и в България.

Разбира се, онези които търсят приличен смартфон на достъпна цена, то Xperia E5 е едно чудесно решение. Той не е претенциозен и в същото време, е толкова интересен и забавен. От Sony са се постарали да изработят модел, който да задоволи всякакви потребителски нужди, без да се натрапва с визия или да блести с характеристики.

Остана малко време, в което да разберем дали новият продукт с марката Sony ще грабне сърцата на клиентите или те ще заложат на по-високите класове апарати.