word-image

Как да си набавите линкове към сайта

Ако имате собствен сайт, който искате да популяризирате в търсачките, то със сигурност ще се нуждаете от вътрешни и външни линкове. Разбира се, има различни начини за набавянето им, но ние ще пишем за най-популярните методи за линк билдинг или създаване на връзки.

Вътрешни линкове

Вътрешните връзки в сайта имат голямо значение за търсещите машини. Те помагат на потребителите да се ориентират по-лесно, когато ви посетят, така че не пропускайте да ги създадете. Имате възможност да добавите блог към сайта си, където да пишете тематични статии, които ще бъдат полезни за всеки посетител. В статиите може да сложите линкове.

Правете линкове както към главната страница, така и към вътрешните страници. Използвайте разнообразни текстове, а не само основната ключова дума, за която оптимизирате. По този начин няма да остане съмнение, че се стремите към манипулиране на търсачката и връзките ще изглеждат натурално. Това е една чудесна техника, за да добавите качествени препартки.

Външни линкове

Представяме ви няколко опции за изграждане на външни линкове, които могат да ви помогнат за позиционирането в Google, Bing, Yahoo и други. А ето и начините за градеж на връзки.

  • Добавяне на сайта в URL директории
  • Добавяне на сайта в директории за статии
  • Guest Blogging
  • Линкове от форуми
  • Линкове от социални мрежи
  • Линкове от реклама
  • Линкове от bookmarking сайтове

ЗАБЕЛЕЖКА: съществуват два вида линкове. Dofollow и nofollow при първите търсачката следва връзката и я отбелязва, а втория носи само трафик, но търсещите машини не реагират.

Линкове от социални мрежи

Линковете от социалните мрежи често са Nofollow, но пък носят много посещения на сайта ви. По този начин Google разбира, че има интерес към вас и изкачва сайта и страницата нагоре. За да сте ефективни е нужно да имате профили във Facebook, Twitter, Google+ и прочие соц. Мрежи с повече последователи. Последните ще кликат на линка ви и ще влизат в сайта.

 

Вашият коментар