Кои са трите най-добри блог платформи

В наши дни все повече хора разчитат на блогове, за да популяризират своите мисли, идеи и работа в интернет пространството. В мрежата могат да се открият различни софтуерни решения и онлайн платформи, на които можете да сътворите вашия първи блог. Кои са най-добрите вариант за създаване на блог, ще прочетете в следващите редове на тази важна публикация.

1 – WordPress най-популярната блог платформа

Ако искате да получите богат набор от опции за създаване на блог, то платформата WordPress е направена специално за вас. Вие можете да изградите блог на собствен сървър или да се възползвате от безплатния хост на блог в wordpress.com.

Ако пък желаете да изглеждате по-професионално или ви трябва корпоративен блог, може да хоствате вашите WordPress сайтове в избрана от вас хостинг компания, и да закупите собствен домейн, за да изглеждате авторитетно.

Уърдпрес е с отворен код и дава възможности за надграждане. Потребителите могат да използват най-различни плъгини, с чиято помощ да вграждате форми за контакт, галерии със снимки, видео клипове и още куп неща. Общо взето може да сътворите истински чудеса.

2 – Blogger за начинаещи и професионалисти

Blogger е блог платформа на Google, която ви позволява да направите личен блог за броени минути. Най-хубавото е, че блогът тук е напълно безплатен и се хоства на сървърите на Google. Обикновено домейн адресите изглеждат така (domain.blogspot.com), но е възможно да вградите закупен от вас домейн, на който да се отваря блога ви в Blogger.

Това е платформа, която ви дава достъп до най-различни инструменти за форматиране на текст, изображения, тагове и така нататък. И, дори да не сте специалист, ще можете да си направите блог. За по-напредналите пък се предлагат стотици, та даже хиляди шаблони, с чиято помощ блогът ви да изглежда като професионален сайт.

От гледна точка на SEO (Search Engine Optimization) блогър е добра платформа, защото все пак е продукт на Google. Всички блогове направени на платформата се индексират веднага, а и често се класират на предни позиции. Ето защо това още едно чудесно решение за вас.

3 – Tumblr една по-различни блог платформа

Вън от всякакво съмнение Tumblr е едно отлично решение за потребителите, които искат да притежават микро-блог. С други думи блоговете изградени на тази платформа, предоставят възможности да пускате бързи, кратки и точни постове, които искат да стигнат до дадена аудитория. Представете си нещо подобно на социалната мрежа Twitter, но във формата на блог. Тук дългите статии и публикации не са главната идея, както ще се уверите и сами.

Разбира се, едно от най-хубавите неща на Tumblr е, че системата е безплатна и всеки може да “сглоби“ блога си за нула време. Ясно е, че платформата не се препоръчва за големи корпоративни блогове и сайтове, но пък е подходяща за всеки аматьор, който иска да има спретнат и безплатен блог.

В обобщение

Това са нашите топ 3 предложения за безплатни блог платформи, които можете да използвате. По-горе написахме кои са техните предимства, какво може да правите с тях, и как те ще ви помогнат да получите блога, от който имате нужда. Надяваме се, да сме били полезни и ви желаем успех с първия блог.

 

Вашият коментар