SEO статии

Как да пишем SEO съвместими статии?

В интернет има малко информация относно това как да напишете SEO съвместими статии, които да помогнат за по-доброто класиране на сайта или блога ви в търсещите машини. Ето защо тук ще дадем едно кратко и ясно ръководство, което може да ви бъде от полза.

SEO съвместимите статии са онези, които са готови за индексиране от търсещите машини. С други думи текстът трябва да притежава съответните ключови думи, параграфи, тагове и всичко, което ще помогне на търсачките да разпознаят съдържанието, което публикувате.

Разбира се, важно е не само статията да излезе на първа страница в SERP, а да се чете от потребителите. В случай, че тя бива затваряне веднага щом някой прочете първите два реда, то ефектът е нулев и вероятно грешката е ваша. За целта е нужно да напишете полезен текст, който да грабне вниманието на читателя и в същото време да бъде намерен от търсачките.

Големината на статията също е от значение. Ако публикацията е информативна, то тя не бива да бъде под 300 думи. Желателно е статиите да варират между 350 и 600 думи, за да бъдат възприети добре от Google, Yahoo, Bing и така нататък. С блог постовете се пишат дори и по 700 до 1000 думи. Разбира се, не трябва да се прекалява, тъй като така рискувате да отегчите посетителите си и те  да напуснат сайта ви.

Не прекалявайте с използването на основната ключова дума, по която искате да се класирате. Google разпознава синоними, тъй че може да ги включите в текста. Добра практика е да се сложат и линкове към авторитетни източници. Статията с линк има по-голяма тежест от тази, в която липсва препратка. Това далеч не означава, че трябва да наблъскате 10 линка в статия от 300 думи.

Придайте на статиите си по-красив и описателен вид като прибавите снимки и видео. По този начин ще кажете на търсещите машини, че желаете да се изразите максимално ясно и текста да бъде от полза на читателите. Не на последно място, си служете с технически термини, защото те се възприемат добре от роботите на търсачките.