Какъв трябва да бъде перфектният уеб дизайн?

За да впечатлите потребителите на вашия сайт, то дизайна му трябва да бъде направен на високо равнище. Това означава, че когато някой влезе на страниците ви, да бъде грабнат от графиките, подредбата на текстовете и не на последно място, от цветове, които сте избрали.

В същото време е задължително работата в сайта ви да бъде максимално опростена. С други думи е нужно посетителите да намират всичко, без да полагат усилия и да им се отнема от свободното време, за да разучат интерфейса на страниците ви. Направете менютата, така че да бъдат ясни и удобни за сърфиращите. Не прекалявайте с употребата на технически термини.

Дизайнът на сайта не бива да натоварва хората, а да ги задържи по-дълго време пред монитора. Представете информацията на разбираем език, който да бъде възприет от различните социални групи. Не е важно да имате купища информация, а по-скоро полезни публикации решаващи проблеми и помагащи на посетителите.

Препоръчително е да използвате правилна формулировка в заглавията на статиите. Подчертайте ги и ги удебелете, за да се знае, че те съобщават нещо наистина важно. Сложете подзаглавията на точното място, използвайки четим и елегантен шрифт. Нестандартните шрифтове не са много удачни, защото могат да затруднят потребителите на сайта ви.

Разделете съдържанието по категории. Направете ляво или дясно меню, което да осигурява лесен достъп до публикациите. Не забравяйте да сложите и мултимедийни файлове придаващи още повече авторитет на съдържанието. Видео клиповете, красивите графики и снимки винаги са били на почит. Естествено и тук трябва да бъдете умерени и внимателни.

В обобщение

Много собственици на сайтове смятат, че дизайнът задължително включва множество летящи анимации, FLASH и други подобни. Това обаче не е вярно. Достатъчно е да поднесете един изчистен и интригуващ външен вид, който да бъде удобен за всеки читател. При положение, че не успеете да се справите с всичко това сами, то потърсете услугите на специалист.