Какви са предимствата на SEO копирайтинга?

Ако не знаете какво е SEO копирайтинг, то тук ще намерите повече информация, която със сигурност ще бъде полезна за популяризиране на вашите сайтове и онлайн проекти. Копирайтингът най-общо представлява писане на комерсиални текстове, които призовават читателя да извърши конкретно действие – да кликне върху бутон, да купи стока или да се абонира за дадена услуга.

По подобен начин стои въпроса и със SEO копирайтинга, който има за цел да се позиционират дадени ключови думи в статиите, за да се забележат от търсещите машини в интернет. В наши дни много копирайтъри практикуват писане на съдържание, което е насочено по-скоро към ботовете на Google, като това се прави с идеята даден сайт да се качи в SERP класирането.

Плюсове на SEO копирайтинга

В случай, че сте наели копирайтър, който да изгражда статиите, новините и блог постовете в сайта ви, то може да очаквате добре поднесени текстове, които завършват с призив към действие, още популярен като call-to-action. Тук обаче няма гаранция, че тези текстове ще бъдат възприети от Google и останалите търсачки, така че трябва да ги популяризирате.

За тези, които нямат време да разпространяват статиите в социални мрежи, и да ги рекламират посредством кампании в интернет, се предлага SEO копирайтинг. В случая специалистът ще напише статия, която да се харесва на читателите, но и да докосне “сърцето“ на роботите на търсачките, които обхождат материала и го индексират спрямо зададените ключови думи.

Най-големият плюс на този вид копирайтинг услуги е, че текстовете могат да изкарат всеки сайт на челни позиции. Така например, ако търсите “хамалски услуги“ може да се натъкнете на подробна статия, в която се споменават видовете товаро – разтоварни услуги, транспортни услуги, опаковане и всичко свързано с дейността. Това е така нареченото семантично ядро.

Защо да потърсим SEO копирайтъри?

Професията копирайтър изисква от практикуващите я, да бъдат грамотни, и да пишат увлекателни текстове с комерсиална цел. До този момент няма задължение копирайтърите да разбират от SEO, а ако все пак имат знания в тази област, това се счита за тяхно предимство.

От друга гледна точка се появяват майсторите на SEO копирайтинга. Тези хора познават начините за структуриране и оформяне на текстове, с цел да се достигне до търсачките в мрежата. Този вид копирайтъри имат способността да карат трафик към сайта ви, а това е от съществена важност. Ето защо, ако искате проекта ви да бъде видян от Google, е добре да разчитате на SEO копирайтъра и на неговите познания в оптимизация за търсещи машини.

Обобщителни думи от автора

Не се учудвайте, ако сте попаднали на тази статия в някоя търсачка. Тя е написана, за да ви запознае с ползите от явлението SEO копирайтинг, но и в същото време е съсредоточена към бота на Гугъл, който трябва да разбере, че някой се опитва да ви помогне с интересно четиво по темата.

Разбира се, можем да пишем още много относно опитмизацията за търсачки и креативните техники за писане на текстове, но това ще стане в някоя от следващите ни публикации. Искрено ще се радваме, ако сме успели да предизвикаме вниманието ви и пожелаваме успех на всички!

 

Вашият коментар