Защо е необходимо да притежаваме генератор за ток?

dizelg42

Ако притежавате вила в някое красиво селце, но нямате ток, то това би представлявало проблем. Същото важи в пълна сила и за хората, които живеят в райони, където след падането на значително количество дъжд електричеството спира и те остават на тъмно. Спасението се крие в избора на генератор за ток, който ще ви осигури резервно електрозахранване.

Ясно е, че на днешно време всички ние имаме нужда от електрически ток, който да захрани нашите уреди и те да работят по правилен начин. Преустановяването на ел. енергията ни кара да ругаете отговорните дружества, но дали сте се замисляли, че можете да си помогнете сами, като направите инвестиция в агрегат за ток, за да ви бъде винаги светло и комфортно.

В тази статия няма да се впускаме в подробности относно работата на генераторите за ток, а ще дадем малко информация относно двата основни вида – бензинови и дизелови. Последните може да закупите от Hi Engineering на една наистина достъпна цена, която ще ви допадне.

Генераторът за ток с дизелов двигател е по-скъпото решение, но за сметка на това ви осигурява икономична работа в сравнение с бензиновите варианти. При положение, че имате нужда от постоянно и непрекъсваемо ел. захранване, то дизеловите генератори са правилната покупка. Ако обаче искате агрегат за ток, който ще работи от време на време, изберете бензинов такъв.

Освен основната разлика между бензиновия и дизеловият двигател, е от значение и мощността на последните. Тя е определяща за работата на съоръжението, а също така и коефициент на полезно действие (КПД). Всичко зависи от конкретните ви нужди и места, в които да използвате машината за алтернативен ток. Тук играе роля и марката на двигателя.

Оригиналните генератори за ток с мощни двигатели намират приложение за промишлени и битови нужди. В случай, че търсите резервен източник за ток на вилата или пък за почивка на палатка, то преносимите устройства до 6 KW са подходящи за вас. Те ви дават възможност да запазите електрическата енергия за седем часа, а това е едно практично решение за вас.

За тези, които смятат да изкарат ваканцията си на вилата и им трябва постоянно снабдяване с ел. енергия, то вариантите с мощност 15 KW са препоръчителни и ще задоволят изискванията ви. Големите мощности за предназначени за едрото производство, което има нужда от дълготрайна работа на генератора само с едно зареждане.

 

Вашият коментар