Защо да направим корпоративен блог?

Има редици причини, поради които трябва да направите корпоративен блог, ако имате собствена фирма и искате да представите нейните услуги в интернет пространството. Имате два варианта – да направите блог към сайта си, или да създадете отделен блог посветен на дружеството което управлявате. А сега прочете повече защо корпоративният блог е полезен.

Как помага корпоративният блог?

Ако се питате как помага корпоративният блог и с какво точно може да бъде полезен, то трябва да прочетете аргументите, които сме посочили по-долу в статията. Но нека видим трите основните причини да създадете и да поддържате фирмен блог в България и останалия свят.

  • Изграждане на имидж чрез полезни и интересни постове за потребителите;
  • Популяризация на успешни проекти, инициативи и фирмени предложения;
  • Разпространение на дейността на фирмата в интернет пространството;
  • Споделяне на истории и статии от доволни клиенти и абонати;
  • Реклама на нови продукти и услуги;

Това са само малка част от ползите на блога към сайта на фирмата или на отделно създадения корпоративен блог. Разбира се, ако се замислите, че блоговете са един от най-добрите начини за достигане до таргетирани потребители, ще стигнете до заключението, че трябва да ги използвате, за да споделите вашата дейност със стотици хиляди, та дори милиони хора.

Какви се предимствата на фирмения блог?

Фирмен блог може да се направи за по-големи или по-малки фирми. Още повече, че имате възможност да изберете безплатни платформи за създаване на блогове. Всеки ваш блог пост може да се автоматизира, така че да се показва и във фейсбук страницата на фирмата и да се разпространява по различните социални мрежи. Така получавате голям трафик към уебсайта си.

За разлика от стандартния сайт, блогът представлява един своеобразен дневник, където публикувате всичко свързано с ръководената от вас компания. В този “дневник“ може да се публикуват статии свързани с ръководството, персонала, събитията, промоциите и въобще всичко важно. Ако пишете изчерпателни постове ще получите и вниманието на Google.

Имайте предвид, че търсачките обичат блоговете. Това се дължи на редовното и полезно съдържание, което бълват те. И, докато информацията в обикновените сайтове се обновява по-бавно, то тази в блога може да извира буквално всеки ден, а това дава сигнали към Гугъл.

Най-хубавото е, че във всеки блог има форма за коментари. По този начин собственикът на фирмата ще може да комуникира с реалните си посетители. Той ще търпи техните критики или ще се радва на похвалите им. В същото време може да покани потенциалните клиенти на дадена промоция или представяне на нов продукт и услуга. Всичко това е от голяма полза .

Разпространение на корпоративен блог

Имате възможност да разпространите блога си посредством онлайн реклама или SEO. Това са двата изпитани начини да стигнете до по-широка аудитория. При положение, че търсите по-евтин начин за популяризиране на корпоративен блог, можете да използвате професионални блогъри или копирайтъри, които да се занимават с изграждане на съдържанието на блога.

Пишейки подробни и тематични постове над 1000 думи, ще ангажирате по-голяма читателска маса, която ще открива статиите ви в интернет търсачките по различни ключови думи. В блога може да присъстват снимки, видео клипове, таблици, диаграми, графики и така нататък. Тези елементи спомагат за по-доброто ви представяне и разпространение на фирмената дейност.

 

Вашият коментар