SEO оптимизация

Защо да използваме професионални SEO услуги?

Вероятно вече знаете какво е оптимизация на сайт и защо трябва да се възползвате от нея. Когато става дума за SEO, ние винаги търсим най-добрите решения, тъй че сайта ни да бъде много посещаван и да се намира по желаните от нас ключови думи в търсещите машини.

Разбира се, невинаги можем да се справим сами с оптимизирането, тъй че се налага да използваме професионална помощ. За щастие днес съществуват специализирани фирми, които предлагат SEO оптимизация (външна и вътрешна), линк билдинг и копирайтинг, за да успеете да класирате сайтовете ви на горни позиции в Google и останалите търсачки.

Много фирми днес присъстват в интернет пространството, но въпреки това остават незабележими за хората. Ако и вие сте сред тях, то това е първият сигнал, че се нуждаете от съдействие на експерт. От друга страна има сайтове, които са се класирали добре в SERP (Search Engine Result Page), но поради една или друга причина са паднали надолу. Спадът в позициите може да се дължи на наказания, филтри или просто по-добро представяне на конкуренцията.

SEO услугите включват: анализ на сайта, преглед на външните и вътрешни линкове, изборът на ключови думи, поглед върху конкуренцията в дадена ниша и десетки други важни неща. Парите, които ще инвестирате в професионална оптимизация на сайт се избиват с напредъка на времето, особено ако притежавате сайт, който предлага продукти или услуги.

Навремето можехме и сами да се справим с оптимизацията, като от нас се изискваше да “бутаме“ голямо количество линкове с  анкор текст във всевъзможните директории и линк ферми, което ни издигаше нагоре в търсачките. Днес обаче за това съществуват наказания и тези практики са неприложими. Сега ние трябва да сме социални, да развиваме идеи и техники, за да се харесаме на Google, Yahoo или Bing.

Ако самите вие не сте SEO експерти, не ви съветваме да се захващате с оптимизиране на сайт. Поверете тази работа в ръцете на добра фирма, която да ви предостави богато портфолио с успехите си и също така да предостави чиста и ясна стратегия за действие.